Cumartesi , 17 Kasım 2018
Kategori Arşivi:

Bitkilerle Tedavi

Ihlamurun Yararları – Ihlamur Nasıl Yapılır

Havaların soğumasıyla başlayan soğuk algınları artmaktadır. Soğuk algınlıkla için ıhlamur birebir denecek kadar faydalı bir besindir. Özellikle kış aylarında bol tüketilmelidir. Çayın veya kahvenin yerine ıhlamur içilmelidir. Hem daha sağlıklı hem de soğuklardan vücudunuzu korur.  Devamını Oku »

Kabızlık Sebepleri, Belirtileri ve Çözümü

Kabızlık her yaş grubunda görülen ve kadın erkek ayrımı yapmadan herkes de görülen hastalıklardan biridir. Fakat yaşlılar da görülme olasılığı daha fazladır. Nedeni yaşlılarda bağırsak kasları zayıflar, kasların zayıflaması bağırsak hareketlerini yavaşlatır.   Devamını Oku »

Yaşam kalitesini artırmada bitkilerin önemi

Yaşam kalitesini artırmada bitkilerin önemi : Uzmanlar, bitkilerin son yıllarda kentlerdeki yaşam kalitesini yükseltmek için yaşam alanlarında, gürültü ve kirliliği engelleyecek, ısı ve serinliği artıracak unsur olarak kullanılmaya başlandığını belirtiyor. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atabay Düzenli yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerde, ilaç, yem ve gıda sanayisinde kullanılmak üzere bitkilere yönelik ... Devamını Oku »

Akçaağaç Bitkisi Açıklaması….Acer Bitkisi

Akçaağaç (Acer) akçaağaçgiller (Aceraceae) familyasının Acer cinsinden ağaç ve çalılara verilen ad. Akçaağaçlar dünyanın tropik bölgeleri dışında kalan birçok yerinde Asya Avrupa Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika’ da doğal yayılış gösteren 150 türe sahiptir. Yurdumuzda 10 kadar türü doğal olarak bulunur. Yaşlı bireylerinin boyları türüne göre 10-30 m arasında değişebilir. Yaprak şekilleri de türüne göre değişiklik gösterir ve genellikle lopludur. Sarımsı yeşil renkteki çiçekleri salkım halindedir. ... Devamını Oku »

Hünnap Bitkisi Açıklaması?Faydaları

Hünnap (Ziziphus zizyphus) Rhamnaceae (cehrigiller) familyasından bahar aylarında hoş kokulu sarı renkli çiçekler açan dikenli bir ağaç. Çigde ya da Ünnap da denmektedir. Sert çekirdekli iri zeytin biçiminde ve büyüklügündedir. İlk başlarda yeşil iken olgunlaştıkça kırmızıya ve siyah-mor renge döner. En dış çeperi derimsi ve ince pulpası (yumuşak kişim) sarı renkli ve tatlı lezzetlidir. Ünnap da denilir. Bahçelerde ... Devamını Oku »

Zeytin Hakkında Bilgiler ve Açıklamalar (Olea)

Zeytin (Olea europaea) zeytingiller (Oleaceae) familyasından meyvesi yenen Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türü. == Morfolojik özellikleri boylu bir çalı veya 10 metreye kadar boylanabilen sık dallı yayvan tepeli herdem yeşil yapraklı bir ağaçtır. Geniş kıvrımlı yamru yumru bir gövdesi vardır. Ağaç yaşlandıkça düzgün gri renkli gövde kabuğu giderek çatlar. ... Devamını Oku »

Domates faydaları,Domates yararları

Domates faydaları Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze.C ve E vitaminleri içerir.Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur.Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller.Kalp hastalıklarına ve prostat kanserine karşı etkilidir.”Beta karaton’e yakın olan likopen içeriyor.Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan madde arasında yer alıyor.Araştırmacılar ... Devamını Oku »

HÜNNAP ÇEŞİTLİ ETKİLER! VARDIR

Nefes yolları rahatsızlıklarında etkisi fazladır. Boğaz yan­ması, bronşit, astım, nezle, ses kısıklığı hallerinde çok fayda verir. Göğsü yumuşatır, balgam söktürür. Barsak ve idrar folları yanmasını geçirir, oralara yumu­şaklık verir, idrar söktürür, pekliği giderir. KULLANILIŞI : 1 litre suya 40 gr. konur ve ısıtılmağa başlanır, kaynama başladıktan yarım saat sonra indirilir, süzülerek sıcak sıcak içilir. NOT: Kadın ve ... Devamını Oku »

SUMAK HAZIM YOLLARINDA TESİRİ FAZLADIR

Ekşi olup bol tükrük söktürür, “ekmek, makarna gibi nişastalı yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır. Mide ifrazatını da atrtırarak et, yumurta, süt gibi prote­inli yiyeceklerin kolay hazmına yarar. Yaşlı ve hasta kimselerdeki hazımsızlık ve iştahsızlığı giderir. Barsak bozukluğu ve ishalleri durdurur. ŞEKER HASTALARINA DA YARARLIDIR: Bol tanenli olup. şekerlilerde kanda şekeri düşürür. Organik asidi ile vücutta şeker sarfını kolaylaştırır. KULLANILIŞI : Toz haide yemekler üzerine ekerek kullanılır. Dışarda yemek yiyenler, yanlarında ... Devamını Oku »

VANİLYA .SİNİR VE KALP İÇİN ÇOK FAYDALIDIR

İştahsızlık, aşırı üzüntü gibi sebeplerle vücudu ve sinir­leri zayıf düşenlere ruhi deprasyon geçirenlere, sair sinir bo­zuklukları olanlara çok fayda verir. Bilhassa aşırı ruhi ve bedeni zayıflatıcı olan kadınlara çok fayda verir. Onların ruhen düzelmelerini sağlar. Devamını Oku »

Reklam Gizlilik Politikası
GenelSaglik.Gen.TR - Genel Sağlık Bilgileri, Sağlıklı Yaşam